Vespa PX / Stella

Kært barn har mange navne.

Vespa scooteren har udviklet sig fra en enkel motor-scooter model produceret i 1946 af Piaggio & Co. S.p.A. i Pontedera, Italien, til en fuld modeltype af scootere. Historien om Vespa omhandler bl.a. militærudgaver (Vespa 150 TAP) med påmonteret ‘M20 recoilless rifle’, en amerikansk produceret anti-panser kanon, der trods sin lette vægt var i stand til at gennembryde 100 mm panser, når armeret med et HEAT sprænghoved. Langt mere fredelig er Vespa PX’ens historie, som allerede ved produktionsstart i 1977 var en slags hyldest til 50’ernes Vespa scootere.

Vespa PX

Piaggio, den italienske scooterproducent, har produceret den populære Vespa PX scooter siden 1977 og trods flere annonceringer af modellens endeligt, bliver den ved med at genopstå.

Stella, som er en udgave af Vespa PX, produceres i Indien, og eksporteres bl.a. til USA. I skrivende stund vides ikke om der findes en dansk importør, men der er stil over drengen – og skal det være både praktisk og nostalgisk (og måske romantisk) så kan dette være det rigtige køretøj, til dagens metro-mand.